Sunday, September 19, 2010

Esimesed koolinädalad möödas

Alanud kooliaasta tõi uut kaasa nii 2. kui ka 3. klassi õpilastele. Põhiaineid õpetan ikka mina, aga teise klassi lapsed õpivad koos 1.klassi lastega muusikatundides, kunstiõpetuses, kehalises kasvatuses ja loodusõpetuses. Selle teate võtsid teisendikud rõõmukisaga vastu, sest essaklassi lapsi teadsid nad juba lasteaiapäevilt. Kolmandikud seevastu on liittundidest sel aastal rohkem pääsenud. Kehaline kasvatus on neil koos neljanda klassiga. Kunstitunnis on õpetaja sel aastal ainult nende päralt. PPR-s saab  ka sel aastal olla esmaspäevast neljapäevani.

Kuum suvi ja sellele järgnenud jahedamad sügisilmad tõid kaasa haigustelaine. Teises klassis oli ühel päeval kohal ainult kolm last, viis olid kodus haiged. Kolmas klass on vapramalt köhale-nohule vastu hakanud. Esinenud on ainult üksikuid puudumisi.

Et teadmiste tagaajamise juures vaim ikka virge püsiks, ei tohi liikumist unustada. Seda tuletas meelde orienteerumispäev, mis toimus reedel. Erinevate klasside õpilastest moodustatud võistkonnad läbisid kontrollpunkte, kus tuli täita mõni lihtne ülesanne. Oluline oli, et võistkond liiguks koos ja abistaks oma kõige nooremaid liikmeid. Nii ka oli.

No comments:

Post a Comment