Saturday, October 30, 2010

Pisut lusti veerandi lõpuks - klassiõhtu



1.veerandi eelviimasel päeval toimus 2.klassil klassiõhtu. Seekord koos 1.klassiga. Oligi vahva, sest 2.klassi lapsed said essaklassile õpetada selgeks kõik klassiõhtu "kohustuslikud" ehk siis lemmikmängud. Muidugi  "Kapsapea" ja "Pikk nina", "Kompott" ja "Silmapilgutamine". Mitmekesise ja väga maitsva toidulaua eest peame tänama kõiki lapsevanemaid. Nagu ikka möödus aeg liiga kiiresti, kuid ega see klassiõhtu siis viimaseks jää!

Sunday, October 3, 2010

Arvamusi tänapäeva koolitüdrukutest ja koolipoistest

3.klassi lugemikus oli pala, mis tutvustas vanaaja koolielu ja  kirjeldas koolilapsi. Peale lugemist said lapsed kodutööks panna kirja oma mõtted, millisena näevad nad koolilapsi täna. Poisid pidid kirjutama tüdrukutest ja tüdrukud poistest. Järgnevalt nende mõtted sellel teemal.

Gabriel kirjutab:Minu meelest on tänapäeva koolitüdrukud selle poolest erinevad, et nad käivad ilma koolivormita. Ma arvan, et tänapäeva lapsed ei usu näärivana ega toonekurge. Praegu võivad tüdrukud ennast meikida, ehetega käia ja juukseid värvida.

Richard: Meie kooli tüdrukud on normaalsed. Mõned on eputrillad, mõned on rahulikud. Mõned õpivad headele hinnetele, mõned löövad külge, mõned on ülbed ja peksavad ka. Meie kooli tüdrukutest on suurem osa rahulikke, aga nad ei õpi hästi.

Kaur: Tänapäeva tüdrukud on upsakad. Nad norivad poisse rohkem kui poisid tüdrukuid. Kuid nad õpivad väga hästi, alati on neil viied. Tänapäeva tüdrukud kannavad ehteid, värvivad küüsi, ja neil on silmad paksult värvitud. Nad kannavad ka miniseelikuid. Ühesõnaga on tänapäeva tüdrukud hoopis teistsugused, kui vanaaja tüdrukud. Nii rääkis ema.

Erik: Tänapäeva tüdrukud on hea iseloomuga. Nad on sõbralikud, kui me neid ei nori. Nad on targad sellepärast, et nad õpivad ainult viitele. Mõnedel tüdrukutel on lühikesed juuksed. Nad kannavad T-särke ja teksapükse.

Martin-Matthias: Tänapäeva tüdrukud on viisakad, ilusad, targad. Tüdrukud õpivad hästi ja käivad riides moodsalt ja neile meeldib ehteid kanda. Tüdrukutele ei meeldi kududa ja tikkida.